Familie bedrijven
Het aantal familiebedrijven in ons land, waarvan er juist in de horeca veel zijn, rukt op. Ruim tweederde van de Nederlandse bedrijven met personeel blijkt een familiebedrijf te zijn. Dat percentage is hoger dan tot nu toe werd aangenomen.

Dat meldt Nyenrode Business Universiteit na eigen onderzoek van Nyenrode Center for Entrepreneurship.

Familiebedrijven zijn verantwoordelijk voor 53 procent van het Bruto Nationaal Product en voor 49 procent van de werkgelegenheid in Nederland.

Volgens Roberto Flören, hoogleraar Familiebedrijven en Bedrijfsoverdracht van Nyenrode, zijn Nederlandse familiebedrijven de laatste jaren in een positiever daglicht komen te staan.

Interen
‘Ze blijken succesvoller te zijn dan niet-familiebedrijven en in deze tijden van economische neergang blijken ze beter bestand tegen de gevolgen van de crisis. Ook zullen zij eerder interen op hun eigen vermogen dan werknemers ontslaan, waarmee ze een betere garantie vormen voor werkgelegenheid’, aldus Flören.

Belangrijke verklaring voor het succes van familiebedrijven zijn onder andere de langetermijnvisie van soms wel hele generaties. Verder speelt de grote betrokkenheid en directe aanwezigheid van de directeur en meewerkende familieleden mee.

Bron: Misset Horeca

 
nieuwsarchief


Lees verder Leren in Horeca

Lees verder Wetswijziging

Lees verder Familie bedrijven


Contact

Vestag Horecamakelaars
De Greune 23                     7483 PH Haaksbergen
Tel: 053-5726120
Fax: 053-5723084
E-mail info@vestag.nl